fbpx

Nintendo-aandeel schiet de hoogte in dankzij Pokémon Go

Sinds de launch van Pokémon Go op 5 juli zijn de aandelen van Nintendo de lucht ingeschoten. Door de populariteit van de mobile game zijn de aandelen met maar liefst 25% gestegen. Een recordstijging dat Nintendo niet meer heeft meegemaakt sinds 1983. Dankzij Pokémon Go is Nintendo plots 7.7 miljard dollar meer waard.

Goed nieuws voor Nintendo dat een financieel lastige tijd achter de rug heeft. De Wii U heeft nooit zijn verwachtingen ingelost en ook de verkoop van 3DS-titels slabakte de afgelopen jaren. Volgens analisten is het einde van de stijging echter nog niet in zicht. Pokémon Go is officieel enkel in de VS, Australië en Nieuw-Zeeland verkrijgbaar. Wanneer de app ook officieel in Europa lanceert, verwachten beursanalisten een extra stijging.


De Europese launch is op halt gezet. Door het grote succes van de app traden snel serverproblemen op waarna Nintendo samen met ontwikkelaar Niantic Labs beslist de game nog niet uit te brengen in andere landen. Gelukkig kan je op relatief gemakkelijke wijze die beveiliging omzeilen en Pokémon Go toch al op je Android smartphone of iPhone installeren.

Het laatste Pokémon Go-nieuws:

 

Een reactie achterlaten