fbpx

Pokémon Go zorgt voor verzuurde spieren

Pokémon Go is een echte hit, de servers blijven met problemen kampen door de enorme populariteit en de Belgische release werd uitgesteld naar een ‘later tijdstip’. De game heeft nog een andere bijwerking: verzuurde spieren.

Om pokémons te vangen kan je niet in je luie stoel blijven hangen. In elke gemeente, straat of waterplas kan je andere en (soms) speciale exemplaren terugvinden. Wie zijn voorraad Poké Balls wil aanvullen, moet naar een plaatselijk punt gaan. In Australië zorgde dit voor hilarische taferelen waarbij tientallen spelers een politiebureau overspoelden voor gratis Poké Balls.


Gamers trekken met een enorme toewijding de wereld in en lopen soms uren door straten of landelijke gebieden te kuieren om hun favoriete pokémon te vangen. Het onverwachte resultaat is dat de kilometerslange fiets- of wandeltochten voor verzuurde spieren zorgen bij sommige spelers. Pokémon Go lijkt uit te groeien tot de ideale applicatie om jezelf of anderen in beweging te brengen. Hieronder een kleine greep uit de tweets met spierklachten:

 

Een reactie achterlaten