fbpx

Belgische release Pokémon Go is uitgesteld

Pokémon Go wordt stapsgewijs uitgerold en is momenteel in een handvol landen beschikbaar. Desondanks blijven de servers kampen met problemen door de enorme populariteit van de game. Officieel is de game nog niet beschikbaar bij ons en dat lijkt nog even zo te blijven.

John Hanke, CEO van Niantic, is verrast door de enorme populariteit van Pokémon Go. Het bedrijf voelt zich genoodzaakt om de release van de game uit te stellen voor België en alle andere landen waar de game nog moet verschijnen. Hanke laat weten dat het team druk bezig is om de problemen te verhelpen zodat iedereen pokémons kan gaan vangen.


Officieel stond de Belgische release gepland voor begin juli. Niantic wil nog geen nieuwe lanceringsdatum onthullen, maar gezien de huidige situatie lijkt een release eind juli of begin augustus realistisch.

Niet getreurd: wie écht nu aan de slag wil als Pokémon-trainer, kan de applicatie via een (kleine) omweg downloaden. Android-gebruikers hebben de makkelijkste methode, zij moeten de app simpelweg via de website apk downloaden. Mensen met een iPhone of iPad moeten iets moeite doen en een Australische Apple-ID aanmaken voor de App Store.

REACTIES (1)

  1. Nightfire

    Veel sneller veel meer servercapaciteit nodig, verder is het spel wel oké te spelen. Wat uitstel tot gevolg heeft is dat meer mensen het via de alternatieve route binnenhalen.

Een reactie achterlaten