fbpx

Pokémon Go doet het beter dan Tinder

Pokémon vangen is in Amerika blijkbaar veel belangrijker dan een date vinden voor een stomende one-nightstand, want de app is er momenteel veel populairder dan Tinder. Sterker nog: Pokémon Go staat op het punt om ook Twitter de loef af te steken.

Volgens data van SimilarWeb is Pokémon Go op 5,16 % van alle Amerikaanse Android-phones geïnstalleerd. Lijkt niet zoveel, maar als je weet dat er maar liefst 1 miljard Android-toestellen in omloop zijn, dan frons je toch wel eens de wenkbrauwen. En dan zijn daar nog niet eens de Europese spelers bijgeteld die de app installeerden via het APK-bestand. Hieronder een grafiekje:


Chart 1 copy

60 % van de smartphone-gebruikers die in bezit is van de app, speelt Pokémon Go dagelijks, met een gemiddelde speelduur van 43 minuten en 23 seconden. Dat is meer dan Whatsapp, Instagram en Facebook Messenger. De app verovert dus letterlijk de wereld.

Twitter doet het momenteel nog altijd beter dan de pas uitgebrachte app, maar als het aantal users blijft groeien, zal dat niet lang meer duren. Kijk zelf maar:

Chart2

 

Een reactie achterlaten