fbpx

Pokémon Go op nummer 1 in App Store

Wandelaars die als een gek met hun smartphone naar de grond mikken, Pokémon Go zorgt voor een inburgering van het fenomeen. Het succes van de applicatie is onstuitbaar, ondanks de stapsgewijze uitrol. Bij ons is de app nog niet officieel verkrijgbaar, maar daar valt op eenvoudige wijze een mouw aan te passen.

In de hitlijsten van de Amerikaanse App Store heeft Pokémon Go de eerste plaats veroverd als meest gedownloade gratis applicatie en meest opgebrachte applicatie. De app kan heel wat geld bij elkaar rapen door de microtransacties. Spelers schaffen massaal pakketten Pokécoins aan om hun voorraad Poké Balls aan te dikken.


Door het massale gebruik hebben de servers van Pokémon Go regelmatig met problemen te kampen. Ook de Pokémon-trainer website heeft af en toe technische problemen waardoor het niet evident is om een account aan te maken. En die Pokémon Go Plus armband kan je op je buik schrijven. Bij online retailers is het ding amper terug te vinden.

Officieel is de applicatie alleen nog maar te downloaden in Australië, Nieuw Zeeland, Japan en de Verenigde Staten. Gelukkig bestaan er een simpele workarounds waardoor jouw carrière als Pokémon-trainer niet langer on-hold moet staan. Android-gebruikers kunnen het APK-bestand via een externe website downloaden en installeren.

Voor iOS: via iTunes kan je een Apple-ID aanmaken dat gekoppeld is aan één van de regio’s waar de applicatie al beschikbaar is. Dat doe je zo:

  1. Open iTunes, selecteer account en log uit.
  2. Ga naar deze webpagina
  3. Klik op ‘View in iTunes’ net onder het game-icoon > iTunes opent
  4. Klik op ‘Get’ onder game-icoon
  5. Kies ‘Maak nieuwe Apple ID aan’
  6. Geef een emailadres op dat je nog NIET gebruikt hebt voor iTunes
  7. Kies bij betalingsmethoden: None
  8. Adres: willekeurige Australische stad plus bijhorende postcode (Sydney – 2000)
  9. Account activeren via e-mail
  10. Je kan nu Pokémon Go downloaden via de Australische Store

Go catch ‘em all!

Een reactie achterlaten