fbpx

Nieuwe fantasy game van Hitman studio wordt Xbox exclusive

Dragon project IO interactive.jpg

De nieuwe fantasy RPG-shooter van Hitman-ontwikkelaar IO Interactive wordt een Xbox en pc-exclusive. Dat blijkt uit interne documenten die tijdens de Xbox rechtszaak zijn publiek gemaakt.

Uit interne documenten en mails bleek dat Microsoft heel wat uitgevers en studio’s in het vizier had om op te kopen. SEGA was er eentje van. Maar Microsoft was ook geïnteresseerd in de Deense studio IO Interactive, bekend van de Hitman-reeks. Uiteindelijk zag Microsoft af van de aankoop.


Hetzelfde document vermeldt dat IO Interactive werkt aan een game genaamd Project Dragon. Dat wordt een RPG-shooter enkel voor pc en Xbox Series. Opvallend is dat IO Interactive voor de ontwikkeling bijgestaan wordt door Xbox Game Studios. Wat een exclusiviteit voor Xbox bevestigt.

Zo wisten we al dat IO Interactive werkte aan een fantasy RPG shooter. Geruchten deden de ronde dat Microsoft de ontwikkeling helemaal financiert en de game een Xbox exclusive zou worden. Al werd dat nooit officieel bevestigd. Nu is dat dus zo goed als zeker wel het geval.

Een reactie achterlaten