fbpx

Hitman studio werkt aan online fantasy RPG

Project Fantasy

Ontwikkelaar IO Interactive vindt het tijd om de gladste huurmoordenaar uit de business even wat rust te gunnen, want de studio werkt momenteel aan een nieuw project. Details zijn er nog niet, behalve dat de game een online fantasy RPG wordt die voorlopig door het leven gaat als ‘Project Fantasy‘.

De game wordt een gloednieuwe IP voor zowel consoles als pc. De ontwikkeling is nog niet gestart, want momenteel is IO Interactive nog op zoek naar extra medewerkers om de game te helpen ontwikkelen. Al heeft de studio torenhoge ambities. Zo wil IO de grenzen van het online fantasty RPG genre verleggen met deze titel.


Allicht gaat het om dezelfde game die al sinds 2021 in ontwikkeling is. Volgens geruchten toen zou de game zich afspelen in een middeleeuwse fantasy setting met draken. En zou de wereld gigantisch zijn. Opvallend: Microsoft zou uitgever worden van de game, dus het is mogelijk dat de game een Xbox-exclusive wordt.

Waarom de studio achter één van de beste stealth games dan plots kiest voor het fantasy genre? Volgens de studio was het altijd al een collectieve droom van IO Interactive om fantasy games te maken. De inspiratie voor de nieuwe titel komt dan ook van verschillende bronnen, zoals avonturenboeken en zelfs tabletop games.

Een reactie achterlaten