fbpx

Niantic lost eerste details over PvP-battles in Pokémon Go

Pokémon Go

Niantic Labs teasede afgelopen weekend al dat PvP-battles eindelijk hun weg vinden naar Pokémon Go. de feature wordt nog dit jaar toegevoegd en brengt dus de multiplayer-activiteit naar de app.

Je kan een Pokémon-gevecht starten tegen je maten ofwel tegen de Team Leaders. Een battle gaat ongeveer hetzelfde in zijn werk als een Raid battle. Spelers beginnen een gevecht met hun Battle Party, bestaande uit slechts drie Pokémon. Daarna krijg je een tijdslimiet van vier minuten. Wie de meeste Pokémon van de tegenstander uitschakelt, is de winnaar. Staan alle Pokémon van beide spelers nog overeind? Dan is de zege voor de trainer van wie de Pokémon nog de meeste levenspunten hebben.


Waarom dan die tijdslimiet? Niantic wil battles zo dynamisch en snel mogelijk maken. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk battles voert per dag. De tijdslimiet zorgt ervoor dat spelers mekaar effectief gaan aanvallen, in plaats van voortdurend te ontwijken. De controls zijn trouwens dezelfde als die van Raid battles. Tikken en swipen op het scherm dus om je Pokémon in leven te houden. Eenmaal de battle afgelopen is, krijgen beide spelers een beloning. Waaronder ook de zeldzame Sinnoh Stones.

Cool is dat spelers niet per se in mekaars buurt hoeven te zijn als ze willen vechten. Best en Ultra Friends kunnen mekaar namelijk een uitnodiging sturen om elkaar in te maken. Als trainers geen vrienden zijn, kunnen ze een battle starten door battle codes uit te wisselen. Dat zijn QR codes, die Niantic toevoegt wanneer de feature lanceert.

Aangezien gevechten beschouwd worden als een sociale activiteit binnen de community, heeft Niantic ervoor gezorgd dat er een drietal leagues zijn. Op die manier word je niet altijd ingemaakt door spelers van een hoger level. Elke klasse heeft namelijk een CP limiet, die bepaalt in welke league je terecht komt. Ben je toch niet zo zeker van je skills? Dan kan je nog altijd je team leader eerst uitdagen.

Bereid je Pokémon dus maar voor op stevige gevechten. Een specifieke releasedatum is er nog niet, maar de battles komen er sowieso nog deze maand aan. Hoe ziet jouw battle party eruit?

Een reactie achterlaten