fbpx

Next-gen games worden mogelijk een pak duurder

PS5 Games

Het ziet er naar uit dat games op PS5 en Xbox Series X een pak duurder zullen worden. Vanaf launch zouden next-gen games zo’n 74,99 euro kosten. De duurdere prijzen doken al eerder op Bol.com op en zijn nu ook bevestigd door 2K Games. Toegegeven, de uitgever zegt erbij dat het gaat om een adviesprijs, maar meestal verschilt die niets van de werkelijke prijs.

Sinds de PlayStation 5 showcase is het mogelijk om op Bol.com next-gen games als Horizon Forbidden West en Gran Turismo 7 te pre-orderen. Prijskaartje: 74,99 euro. Aanvankelijk leek het om een placeholder te gaan, tot 2K Games in een persbericht de officiële prijs van de next-gen versie van NBA 2K21 bekendmaakte. Ook hier een officieel prijskaartje van 74,99 euro.


In het persbericht vermeldt uitgever 2K Games prijzen van beide versies van de game: “NBA 2K21 is beschikbaar voor 69,99 euro op de huidige generatie consoles. Voor de PlayStation 5 en Xbox Series X zal NBA 2K21 beschikbaar zijn voor 74,99 euro.”

De uitgever vermeldt erbij dat het om een adviesprijs gaat en de uiteindelijke winkelprijs nog kan verschillen. Maar alles wijst erop dat next-gen games een stukje duurder worden. Alhans meteen bij de release. Over het algemeen zakken de prijzen na een tijdje, waardoor de gangbare prijs van PS5-games uiteindelijk zo’n 69,99 euro kan zijn. En dat is nog steeds zo’n 10 euro duurder dan de huidige generatie.

Ben jij bereid om 70 of 75 euro te betalen voor een nieuwe game?

REACTIES (2)

  1. Damadtree

    Dit is spelen met vuur… Ik ben juist altijd voorstaander geweest om de prijs van launch games te verlagen, zodat meer mensen ze op release en aan de volle pot kopen. Dit gaat mensen nog meer aanzetten om te wachten op sales aan aanvaardbare prijzen.

  2. Frank

    pffff toch duur hoor…. gaat toch veel mensen, vooral jongeren, afschrikken.
    Als dit de prijzen zijn ga ik ook afwachten met het kopen van een ps5.

Een reactie achterlaten