fbpx

“Next-gen Battlefield wordt licht futuristisch met drones en robots”

Battlefield

Er is opnieuw een stevig gerucht opgedoken over de nieuwe Battlefield. De shooter van DICE zou zich afspelen in een licht futuristische setting waarbij  je drones en robots tegenkomt op het slagveld. De game heet simpelweg Battlefield en heeft een verhaalcampaign die je met drie in co-op kan spelen.

Nu goed, insider Tom Henderson heeft het vaak bij het rechte eind als het gaat om Battlefield en Call of Duty. Deze keer deelde de klokkenluider een link naar een blogpost via Twitter, waarin een handvol onthullingen staan.


Volgens Henderson speelt de nieuwe Battlefield zich 10 jaar in de toekomst af. Begin 2030 dus. Via die setting wil ontwikkelaar DICE technologie opvoeren waarmee de huidige militaire machten op dit moment experimenteren. Denk drones, onbemande voertuigen, jets en robots naast tanks, gepantserde voertuigen, heli’s en meer.

Volgens Henderson krijgt de game een verhaalmodus die je met zijn drie in co-op kan spelen. Zo ga je aan de slag met een team van specialisten en kan je kiezen voor welke zijde je strijdt: de Verenigde Staten of Rusland.

Wat betreft de multiplayer, zou deze next-gen Battlefield de gameplay van Battlefield 3 en 4 naar een hoger niveau tillen. Wat dat exact betekent, valt nog te zien, maar denk vooral groter en beter. Begin dit jaar lekte immers dat er maar liefst online 128 spelers kunnen deelnemen aan de veldslagen en dat de vernieling in de game ongezien wordt. Zo kunnen nagenoeg alle gebouwen met de grond gelijk gemaakt worden.

Naar goede gewoonte volgt er ook een battle royale, maar die lanceert pas nadat de game goed en wel in de rekken ligt. Volgens Henderson krijgt de modus een klassesysteem, waarbij spelers kunnen kiezen uit vier klassen met verschillende perks.

Wanneer krijgen we Battlefield dan voor het eerst te zien? Volgens Henderson komt de onthullingstrailer in mei. De gameplay wordt bewaard voor E3. Opvallend is wel dat een onthulling in mei ook al bevestigd werd door Jeff Grubb van GamesBeat.

Een reactie achterlaten