fbpx

“Battlefield 6 krijgt online veldslagen met 128 spelers”

Battlefield

Enkele maanden geleden liet EA CEO Andrew Wilson al vallen dat er een nieuwe Battlefield gepland staat voor 2021. En hoewel de game pas dit najaar komt, zou de shooter binnenkort officieel onthuld worden. Insider Tom Henderson is de uitgever voor, want de bewezen Battlefield en Call of Duty-klokkenluider heeft al verschillende details gepost.

Zo zou Battlefield 6 volgens een video op Henderson’s YouTube-kanaal voor een groot deel de mosterd halen bij Battlefield 3, dat tot op vandaag nog steeds een favoriet is bij de fans. De game zou dus een moderne shooter worden en zou door het leven gaan als ‘Battlefield’. In zekere zin een soft reboot dus, zoals Activision dat deed met Call of Duty: Modern Warfare.


Een interessanter gegeven is dat de nieuwe Battlefield volgens Henderson veldslagen zou introduceren voor 128 spelers. Gezien Andrew Wilson al liet vielen dat de schaal van de nieuwe game ongezien wordt, kan dat cijfer wel kloppen. Natuurlijk blijft het afwachten op een officiële bevestiging.

Opvallend is wel dat de nieuwe Battlefield volgens Henderson geen next-gen exclusive wordt. Hij beweert dat de game cross-gen wordt. De game komt ook naar PS4 en Xbox One met aangepaste graphics en modi. Of de game bijgevolg cross-platform play zal bevatten, is echter niet duidelijk.

Toegegeven, Henderson deelt geen wereldschokkend nieuws, maar als de geruchten kloppen, wordt de toekomst van Battlefield zeker interessant. Wat denken jullie? Laat die onthulling maar komen?

Een reactie achterlaten