fbpx

“Battlefield 6 tilt vernieling naar ongezien niveau”

battlefield 6 destruction

Vernielbare omgevingen zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van de Battlefield franchise. Volgens een nieuw gerucht zou Battlefield 6 die traditie verderzetten met één wezenlijk verschil: de destructie zou dankzij next-gen hardware een pak geavanceerder en indrukwekkender zijn. Zo zou je zo goed als alle gebouwen op de map kunnen vernielen.

Het nieuws komt er via het YouTube-kanaal LongSensation van Tom Henderson, een bewezen klokkenluider als het gaat om Battlefield en Call of Duty. In een recente video laat de Brit weten dat Battlefield 6 de befaamde destruction tech opnieuw introduceert, al wordt de vernieling naar een ongezien niveau getild. Waar de vroegere maps slechts een paar vernielbare locaties hadden, zou nagenoeg elk gebouw in de Battlefield 6 maps te slopen zijn.


Uitzonderingen op die regel zijn gebouwen waarin missiedoelen geplaatst zijn of locaties die om een of andere reden relevant zijn voor het spelverloop. Cool is trouwens dat vernielbare bouwwerken op indrukwekkende wijze zullen instorten. Volgens Henderson zou de game daarbij rekening met de aard van de verwoesting.

Blaas je bijvoorbeeld de linkse fundamenten van een appartementsblok weg, dan zal dat linkse deel eerst inzakken en de rest van het gebouw meetrekken. DICE heeft ervoor een nieuwe physicstechnologie ontwikkeld die het slopen van gebouwen er bijzonder realistisch doet uitzien. Vernieling die je compleet wegblaast, dus. Letterlijk ook, want nu zijn snipers (hopelijk) nergens meer veilig als je wat C4 in je bakpack hebt.

Verder heeft Henderson ook over de multiplayer: Battlefield 6 zal opnieuw verschillende klassen hebben en squads zodat je in groepjes kan opereren. Nieuw is Platoon, een mechanic waarbij verschillende squads onder dezelfde vlag kunnen samenwerken. Zo kunnen spelers van verschillende squads communiceren en samenwerken om het objective te tackelen. Klinkt logisch gezien het aantal online spelers tijdens een battle ongezien groot wordt.

Battlefield 6 staat gepland voor release dit najaar en wordt volgens EA binnenkort officieel onthuld.

Een reactie achterlaten