fbpx

EA bevestigt: “Next-gen Battlefield komt dit najaar met ongeziene battles”

Battlefield

Tijdens een financiële briefing heeft EA een handvol nieuwe details gelost over de volgende Battlefield die in ontwikkeling is bij DICE. Zo komt de game officieel eind dit jaar en staat de onthulling gepland voor de lente. Volgens EA tilt de next-gen shooter de Battlefield-ervaring naar een compleet nieuw niveau.

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers noemde Andrew Wilson, CEO van EA, noemde de nieuwe Battefield een ’terugkeer naar all-out militaire oorlogsvoering’. Daarnaast deelde hij mee dat de game optimaal gebruik maakt van de next-gen hardware in de PlayStation 5 en Xbox Series X. Of de game ook nog naar PS4 en Xbox One komt, is niet duidelijk.


Over de schaal van de conflicten voegde hij dit nog toe:

“De volgende Battlefield tilt de destructie, het spelersaantal en de combat – zowel met voertuigen als gewone wapens – naar een compleet nieuw niveau.”

Verder was Wilson enthousiast over de vooruitgang die DICE boekt. Volgens de man zou de ontwikkeling goed vorderen en heeft het team alle interne deadlines vlotjes gehaald. Een release in het najaar lijkt dan ook haalbaar… al kunnen onverwachte problemen en de blijvende coronamaatregelen nog steeds roet in het eten gooien.

Ergens in de lente wordt de game officieel onthuld.

Een reactie achterlaten