fbpx

‘Naughty Dog werkt aan The Last of Us 2 uitbreiding rond Abby’

Abby expansion

Vorige week wist Naughty Dog ons te vertellen dat de studio binnenkort enkele coole projecten zal onthullen. Een leuke teaser, al is een nieuw lek de studio nu te snel af. Volgens geruchten zou de ontwikkelaar namelijk werken aan een uitbreiding voor The Last of Us: Part 2 met Abby in de hoofdrol. Daarnaast wil de studio ook een nieuwe Uncharted: Chronicle Edition lanceren die alle Uncharted-games bundelt.

De info dook voor het eerst op via 4chan-gebruiker uZyl en daarna op Reddit. Uiteraard gaat het om een gerucht, dus neem deze info met een korreltje zout. Al krijgen we enkele sappige en vooral geloofwaardige details.


Volgens de info verschijnt eerst een nieuwe Uncharted-collectie die de naam Uncharted: Chronicle Edition draagt. Die verschijnt op PS5 en pc en zal – in tegenstelling tot de recente Nathan Drake Collection – ook Golden Abyss bevatten die enkel op de PS Vita verscheen.

In de collectie zitten dus vier Uncharted games die nodige upgrades ontvangen: verwacht verbeterde texturen, resoluties, framerates en ondersteuning voor de DualSense. De collectie zou dit jaar nog in de rekken liggen.

En dan is er nog de uitbreiding voor The Last of Us 2 met Abby in de hoofdrol. Volgens het lek zou het een standalone game worden vergelijkbaar met Left Behind van de eerste game. De expansie krijgt de naam Dark Sides en lanceert zowel voor PS4 als PS5, wat doet vermoeden dat er ook een PS5-upgrade voor The Last of Us: Part 2 onderweg is.

Het verhaal van Dark Sides onthult enkele verborgen herinneringen van Abby, die haar op weg zetten naar haar nieuwe doel. Klinkt vaag, maar het lijkt erop dat we, zoals in Left Behind, zowel in het heden als in het verleden zullen spelen.

Cool is dat de uitbreiding dropt samen met de langverwachte multiplayer van The Last of Us: Part 2. Van die modus zijn geen extra details, buiten het feit dat-ie een battle royale zou bevatten en dat-ie zich zou afspelen voor het laatste hoofdstuk van de hoofdgame.

Alle nieuwe titels zouden trouwens gepland staan voor release in 2021. Daarnaast werkt Naughty Dog ook aan een nieuwe PS5-game genaamd Stray’s Cross die in 2022 verschijnt en ook compatibel is met de PS VR 2.

 

Een reactie achterlaten