fbpx

Naughty Dog: ‘Helemaal niet zeker of The Last of Us 3 er ooit komt’

The Last of Us

Er zijn in het verleden al heel wat geruchten opgedoken over The Last of Us: Part 3. Toch is een derde deel niet zeker. Naughty Dog werkt momenteel aan de standalone multiplayer van The Last of Us en laat weten dat er op dit moment geen concrete plannen zijn voor een derde game.

Creative director Neil Druckmann geeft aan Buzzfeed toe dat hij weet dat er veel mensen zitten te wachten op The Last of Us: Part 3. Alleen vindt hij het geen verplichting om een vervolg te maken, enkel omdat een game zo succesvol was.


“Enkel als we een meeslepend verhaal kunnen vertellen met een universele boodschap of een statement over liefde, kunnen we een nieuw hoofdstuk maken,” vertelt hij. “Maar als dat niet het geval is, zit het verhaal er gewoon op en hebben we alsnog een krachtig einde met Part 2.”

Druckmann noemt Uncharted als voorbeeld: “Hoewel Uncharted 4 onze meest succesvolle release was, lieten we de reeks toch los om The Last of Us te maken. Wij waren helemaal klaar met de serie en zijn verdergegaan met iets nieuw,” voegt Druckmann toe. “En dat geldt ook voor The Last of Us.”

The Last of Us 3 is dus niet in ontwikkeling en of die er ooit komt, is helemaal niet zeker. Best opvallend, gezien Druckmann een tijdje geleden liet begrijpen dat er al een eerst ruwe versie van het verhaal bestaat.

Een nieuwe Uncharted van Naughty Dog moeten we dus ook niet verwachten. Volgens geruchten zou Sony Bend, de PlayStation studio achter de zombiegame Days Gone, de fakkel hebben overgenomen en druk bezig zijn met Uncharted 5.

Een reactie achterlaten