fbpx

Eerste versie van verhaal The Last of Us 3 is al geschreven

TLOU2

Hoewel The Last of Us 2 voor verdeeldheid zorgde bij het grote publiek, sleepte de game een hele hoop awards in de wacht. Het is dan ook geen verrassing dat Naughty Dog al werkt aan derde telg. Zo heeft creative director Neil Druckmann bekendgemaakt dat hij samen met de schrijfster van de tv-serie Westworld een eerste versie van het verhaal op papier heeft gezet.

In een podcast van Script Apart bevestigde Druckmann dat er al een eerste kladversie is van het scenario voor The Last of Us 3 is. Al bevestigt de game director ook dat het nog niet finaal is en nog geen idee heeft of de game er ooit komt:


“Ik weet niet hoeveel ik wil verklappen. Halley Cross en ik hebben al een verhaal op papier staan. Maar dat is allesbehalve een finale versie. Het licht toe wat er gebeurt na The Last of Us 2. Ik hoop misschien dat we het verhaal ooit kunnen vertellen… maar voorlopig zullen we nog zien.”

Natuurlijk hoeft het niet te verbazen dat er ooit een derde deel komt, gezien het succes van The Last of Us 2. Al wil Druckmann dat toch heel langzaam en voorzichtig aanpakken:

“Nu hebben we twee games met een universele boodschap, die ook een persoonlijk verhaal vertellen voor hun personages. Maar met slechts één game is er geen patroon. Dat begin je pas te zien via een tweede game. En vanaf dan zijn er zowel structurele als thematische fundamenten waar je je aan moet houden in een derde game.”

Het lijkt erop dat Naughty Dog ook met de derde game een gigantische impact wil creëren. Of dat lukt, zullen we natuurlijk pas weten als de titel in de rekken ligt. Wat denken jullie?

Een reactie achterlaten