fbpx

Na Sony en Microsoft stopt ook Nintendo verkoop in Rusland

Nintendo rusland

Na Microsoft en Sony zet ook Nintendo de verkoop van hardware en software stop in Rusland. Terwijl Sony en Microsoft openlijk de invasie van Rusland in Oekraïne veroordelen, schort Nintendo de levering op wegens ’te gevaarlijk’.

Vorige week volgde Sony in de voetsporen van Microsoft en stopt het alle levering van hardware en software aan Rusland. Daarnaast heeft Sony ook nog 2 miljoen dollar gedoneerd aan de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties en aan Save The Children. Op die manier wil Sony de slachtoffers van de oorlog steunen.


Nintendo pakt het dan diplomatischer aan. De Japanse uitgever veroordeelt de invasie niet, maar schort wel alle leveringen aan Rusland op wegens logistieke problemen. Het risico verbonden aan de verscheping en verdeling van goederen in de regio is volgens Nintendo te hoog.

Ook de release van Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp wordt uitgesteld door de aanhoudende oorlog in Oekraïne. De game simuleert een oorlogservaring op zeer onschuldige wijze, maar dat vindt de uitgever ‘met de huidige staat van de wereld’ ongepast.

Al eerder zette Nintendo de Russische Nintendo eShop ‘in onderhoud’ nadat Rusland uit het Swift-systeem van internationale betalingen werd gezet.

Geen nieuwe leveringen van consoles en games meer dus voor Russische gamers. Benieuwd of dat de Russische publieke opinie rond de oorlog in Oekraïne zal veranderen.

Een reactie achterlaten