fbpx

Microsoft: ‘Sony onthult dit jaar PlayStation 5 Slim’

Schermafbeelding 2023 07 06 om 01.03.49

Het lijkt erop dat we nog dit jaar een nieuwe versie van de PlayStation 5 krijgen. Uit documenten van de rechtszaak FTC vs. Microsoft blijkt dat Microsoft verwacht dat Sony dit jaar nog zijn PlayStation 5 Slim onthult.

Volgens Microsoft zou de PS5 Slim een prijskaartje krijgen van €399,99. Een gelijkaardige prijscategorie als de digitale editie van de PS5 dus. De informatie is afkomstig uit een document waarin Microsoft de rechter probeert te overtuigen dat Xbox slechts de derde populairste consoles in de markt is, met de Nintendo Switch en PlayStation 5 voorop.


De FTC argumenteert dat de Nintendo Switch buiten beschouwing gelaten moeten worden, gezien die minder krachtig en minder prijzig is. Microsoft repliceerde dan weer dan de Switch OLED zelfs duurder is dan zijn Xbox Series S en binnenkort ook de PS5 Slim eraan komt in dezelfde prijscategorie.

Opvallend: Microsoft gaat er van uit dat er ook een PlayStation 5 Pro zit aan te komen, waardoor het verschil in performance en prijs van consoles nog groter wordt.

Of er effectief een PlayStation 5 Pro komt, valt nog te zien. Een slim versie van de PS5 zou echter niet verrassen, aangezien Sony van elke PlayStation console een compactere versie lanceerde.

Een reactie achterlaten