fbpx

Microsoft en Sony sluiten overeenkomst voor Call of Duty

Schermafbeelding 2023 07 16 om 21.25.12

Het lijkt erop dat de twee giganten uit de game-industrie, Sony en Microsoft, eindelijk een compromis gevonden hebben. Althans wat Call of Duty betreft. Beide uitgevers hebben een contract gesloten om de shooterreeks van Activision op PlayStation te houden.

Het nieuws werd bekendgemaakt door Xbox-baas Phil Spencer op Twitter:


Meer details werden niet bekendgemaakt, dus weten we niet hoe lang de deal stand houdt. En ook niet wat de voorwaarden waren voor het contract. In ieder geval weten we dat Call of Duty voorlopig geen Xbox exclusive wordt.

Microsoft president Brad Smith leek ook tevreden over de gemaakte afspraken met Sony:

Verschillende vertegenwoordigers van Microsoft lieten nog verstaan dat Call of Duty nooit een Xbox exclusive zou worden. Dat idee lag immers nooit op tafel. Eerder beloofde Microsoft al aan Sony om Call of Duty voor de komende 10 jaar naar PlayStation te brengen. Al hapte de Japanse uitgever niet.

Waarom Sony nu plots wel een deal sluit? Allicht omdat de overname in de VS groen licht heeft gekregen. Er zullen ook voordelen voor de uitgever aan het contract verbonden, waarvan we de details nooit zullen weten.

Al rijzen er natuurlijk bijkomende vragen. Wat met de andere franchises van Activision Blizzard, zoals Diablo? En waarom kan een dergelijke deal wel voor Call of Duty, maar niet voor de Bethesda-games indertijd?

Een reactie achterlaten