fbpx

Met PlayStation 5 kan je misschien PS4-games spelen

Backwards Compatibility vormt al een tijdje een hot-topic voor zowel Sony als Microsoft. Die laatste pronkt maar al te graag met het feit dat je oude Xbox 360-games kan spelen op een Xbox One. Het lijkt erop dat Sony een einde wil maken aan die alleenheerschappij. Het bedrijf diende een update van een bestaand patent in waardoor je op de PlayStation 5 misschien PS4-games kan spelen.

Sony Interactive Entertainment America updatete het patent op 13 februari. Daarop staat duidelijk te lezen dat het om ‘backward compatibility’ gaat en dat Sony momenteel bezig is met een testsoftware van de functie. Een vreemde wending als je weet dat Jim Ryan vorig jaar nog duidelijk stelde dat het bedrijf geen interesse heeft in zo’n functie. Hij bekende toen wel dat het een veelgevraagde feature is bij de fans.


Zijn we daarmee honderd procent zeker dat de ‘PlayStation 5’ de feature krijgt? Natuurlijk niet, maar het feit dat ze de functie uittesten bewijst dat het idee nog niet afgevoerd is. Meer nieuws op E3?

ps4 games on ps5

Een reactie achterlaten