fbpx

Sony legt uit waarom PS4 geen backwards compatibility heeft

De PlayStation 4 biedt tot op heden nog steeds geen backwards compatibility aan. En het ziet er naar uit dat dit niet snel gaat veranderen. In een interview liet grote baas van PlayStation Europe Jim Ryan weten waarom. Volgens Ryan is het wel een veelgevraagde feature, die uiteindelijk weinig gebruikt zal worden door de gamer.

“Onlangs was ik op een Gran Turismo-event waar ze PS1, PS2, PS3 en PS4 games hadden en die PS1 en PS2 games zagen er echt oud uit. Waarom zou iemand dat nog willen spelen?”


Al eerder liet Shuhei Yoshida weten dat Sony geen plannen had om de PS4 met backwards compatibility te verrijken. Omdat het technisch erg complex is om te verwezenlijken. “Ik zeg niet dat het er nooit gaat komen, maar het is geen gemakkelijk ding om te doen. Als het gemakkelijk was, hadden we het al lang gedaan”, zei hij achteraf nog.

Via Sony’s PlayStation Now streaming service kan je wel PS3-games op PS4 spelen en op de PlayStation Store kan je een select aanbod aan PS2-games kopen. Maar met de originele schijfjes ben je dus niets meer. Een schril contrast met Xbox One die backwards compatibility voor meer dan 300 Xbox 360 games ondersteunt, waaronder Red Dead Redemption en Call of Duty Black Ops II.

 

Een reactie achterlaten