fbpx

Mass Effect Andromeda krijgt prequel via novels

Om de overgang van de oude Mass Effect-trilogie naar Mass Effect Andromeda vlotter te maken, krijgt de franchise een handvol novels, die niet alleen de nasleep van Mass Effect 3 zullen verduidelijken, maar ook een basis zullen leggen voor de volgende game.

De novels werden onthuld via een rapport (p. 12) van uitgever Titan Books. Als korte beschrijving krijgen we het volgende:


“De novels dienen als zowel sequels en prequels voor de gaming franchise en zullen dus de kloof tussen de oude trilogie en Andromeda overbruggen. In deze extra verhalen volgen we belangrijke personages en krijgen de fans een antwoord op een aantal prangende vragen.”

In totaal zullen er vier boeken verschijnen, waarvan het eerste de naam Mass Effect Andromeda: Initation meekreeg. Het verhaal komt van de hand van N. K. Jemisin en verschijnt in Augustus 2016. Opvallend: alleen het laatste deel en vierde deel wordt geschreven door Mac Walters, de Mass Effect series writer. Het boek heeft nog geen titel, maar zou verschijnen in maart 2018.

Over de andere novels is nog niets bekend. Mass Effect Andromeda zou daarnaast wel verschijnen in het voorjaar van 2017.

 

Een reactie achterlaten