fbpx

BioWare-topman Aaryn Flynn verlaat de studio

Momenteel is er een grote machtswissel aan de gang bij BioWare, de ontwikkelaar van Mass Effect, Dragon Age en het pas aangekondigde Anthem. Grote baas Aaryn Flynn zal de studio verlaten en wordt opgevolgd door Casey Hudson, regisseur van de Mass Effect-trilogie.

Flynn heeft 17 jaar achter de rug bij studio, maar vond dat het tijd was voor iets nieuws. De man speelde een grote rol bij de groei van BioWare, want hij was er lead programmer, chief technical officer en groeide uiteindelijk op tot general manager van de studio. Flynn was betrokken bij tal van projecten, waaronder Mass Effect, Dragon Age, Star Wars: The Old Republic en zou zelfs regisseur geweest zijn van Anthem.


In de volgende maanden zal Flynn zijn opvolger Hudson klaarstomen voor de rol van general manager. Eind juli zal hij de fakkel dan doorgeven.

Hudson, die BioWare in 2014 verliet om als creative director aan de slag te gaan bij Microsoft Studios, is zeer blij en vergeleek zijn terugkeer met een ‘warme thuiskomst’.

Het blijft allemaal vrij formeel, maar de machtswissel komt er natuurlijk in de nasleep van de slechte kritieken op Mass Effect: Andromeda. De game werd geplaagd door bugs en slechte animaties en zelfs nu is het team de titel nog altijd aan het patchen. Plannen voor eventuele uitbreidingen werden al onder het tapijt geveegd. Allicht is het nu aan Hudson om terug orde op zaken te stellen.

 

Een reactie achterlaten