fbpx

God of War wordt een roman

Cory Barlog

Het valt niet te ontkennen dat God of War in de top 5 van beste games van 2018 staat. Dat heeft veel te maken met het intense verhaal, dat nu volgens Sony ook een romanversie verdient. Die wordt geschreven door niemand minder dan JM Barlog, de vader van Cory Barlog, die de game regisseerde.

Het is niet de eerste keer dat JM Barlog in de pen kruipt. De man heeft al behoorlijk wat bekende mysterie- en fantasyboeken voor jongvolwassenen op zijn naam staan. Toen hij deel uitmaakte van de Air Force tijdens het Vietnam-conflict, kreeg hij de smaak van het schrijven te pakken.


Aanvankelijk pende JM Barlog alleen kortverhalen neer, maar daarna breidde hij uit naar romans, waarin hij alle aspecten van het leven kon belichten. Zijn meest recente wapenfeit wordt dus de adaptatie van God of War, waar hij samen met zijn zoon, de regisseur van de game, heeft aan gewerkt. Cory Barlog is supertrots en vindt het resultaat alvast geweldig:

De roman wordt uitgegeven door Titan Books en zal 10 à 15 euro kosten. Wij zijn alvast benieuwd hoe het verhaal zal transformeren in een boek.

Een reactie achterlaten