fbpx

EA schrapt DLC-plannen voor Mass Effect: Andromeda

Hopelijk zit niemand te wachten op een uitbreiding voor Mass Effect: Andromeda, want die komt er waarschijnlijk niet. Op Facebook verscheen een bericht van ‘Sinclair Networks’, een onbekende studio die meende dat er geen DLC in de maak is voor Andromeda. Het bleek een nepbedrijf te zijn dat fake nieuws verspreidde. Toch hadden ze gelijk. Kotaku sprak met drie anonieme medewerkers van BioWare en zij bevestigden dat er geen DLC zal komen.

In het Facebookbericht beweerde Sinclair Networks dat ze werkten aan een uitbreiding voor de nieuwste Mass Effect. Tot BioWare besliste om de DLC te schrappen. EA ontkende het bericht van het nepbedrijf. Volgens de bronnen van Kotaku zijn er geen plannen om aan een uitbreiding te werken, laat staan een sequel. Het is afwachten op een officiële bevestiging van EA.


Na de turbulente ontwikkeling van Andromeda, werden medewerkers van BioWare Montreal overgezet naar een andere afdeling. Ze helpen onder meer aan de ontwikkeling van Battlefront II, Anthem en de nieuwe Dragon Age. De weinige werknemers die nu nog in de Montreal studio achterblijven, werken aan de multiplayer en patches van Andromeda.

Een reactie achterlaten