fbpx

Gameplay van Sony’s onaangekondigde scifi PS5-shooter gelekt

Sony scifi shooter

Tijd voor een substantieel lek uit de stal van Sony. Er is gameplay opgedoken van een nog onaangekondigde third-person scifi-shooter die in de maak is bij Sony. De eerste video is van een prille versie van de PS5-game en doet denken aan Mass Effect.

In het korte filmpje (via IconEra) zien we het – vermoedelijke – hoofdpersonage wandelen op een balkon terwijl in de verte een gigantisch monster een futuristisch bouwwerk beklimt. Hoewel de footage er heel ruw uitziet, zou de game ontwikkeld worden met Unreal Engine 5.


De game zou in de maak zijn bij xDev, een Britse PlayStation studio, al is het niet bekend of de studio de hoofdontwikkelaar is of simpelweg ondersteuning biedt. Gezien xDev meestal een ondersteunende rol heeft, wordt vermoed dat dit nieuwe PlayStation project een samenwerking is tussen xDev en een voorlopig onbekende externe studio.

Leuk detail: de bekende leaker DuskGolem of AestheticGamer heeft ook gereageerd op het lek. Hij beweert dat hij nog veel meer footage zag van de game. En dat deze beelden inderdaad afkomstig zijn van een oudere versie.

Allicht gaat het hier dus om een volledig geloofwaardig lek. Hopelijk krijgen we snel meer informatie van Sony zelf.

Een reactie achterlaten