fbpx

Marvel’s Wolverine krijgt schrijver van Spec Ops: The Line

Wolverine Spec Ops

Dat Insomniac Games weet hoe het een Marvel-game moet maken, bewezen ze met Spider-Man. Naast een volwaardig vervolg werkt de ontwikkelaar ook aan een Marvel’s Wolverine. En ze hebben er net een uitstekende schrijver voor gevonden.

De Amerikaanse schrijver Walt Williams – die het scenario schreef voor onder andere Spec Ops: The Line, Star Wars: Squadrons en Battlefield 2 – maakte bekend dat hij de narrative director wordt van de nieuwe Wolverine-game:


Meer details lost Williams niet, al is de samenwerking erg veelbelovend. Met Spec Ops: The Line zette Williams al een ijzersterke ervaring neer, grotendeels geïnspireerd op de filmklassieker Apocalypse Now.

De shooter speelt met de idee dat je als speler een dodelijke oorlog ervaart als entertainment. Door de ogen van soldaat Martin Walker krijg je dan ook de gruwel van een oorlogsconflict te zien. Dat de Wolverine-game een stuk donkerder wordt dan Spider-Man staat dan ook buiten kijf.

Erg interessant om zien dat de schrijver achter Spec Ops: The Line meewerkt aan Marvel’s Wolverine op PS5. Uiteraard een personage dat ook behoorlijk brute conflicten heeft gekend. Insomniac maakte al bekend dat de Wolverine-game donker en volwassen van toon wordt.

Gezien de ontwikkeling van de PS5-game nog maar net begonnen is, moeten we Marvel’s Wolverine niet voor 2024 verwachten. Bekijk hier de onthullingstrailer.

Een reactie achterlaten