fbpx

‘Launch PS5 en Xbox Series X in gevaar door coronavirus’

Iedereen verwacht dat Sony en Microsoft eind dit jaar de PS5 en Xbox Series X in de rekken droppen, maar dat feestje kan wel eens in het water vallen. De kans bestaat immers dat de launches noodgedwongen moeten worden uitgesteld door de uitbraak van het coronavirus in China.

Het zijn de business-analisten van de Amerikaanse Jefferies Group die de waarschuwing de wereld insturen. Het volledige productieproces van de nieuwe consoles gebeurt in China en de specifieke regio waar hardwarefabrieken zijn gevestigd, is hard getroffen door het coronavirus.


De kans is volgens hen groot dat de productie en zo ook de lancering van de next-gen consoles een vertraging oploopt:

“Als de productie in Chinese bedrijven nog langer wordt stilgelegd vanwege het coronavirus, kan de release van next-gen consoles uitgesteld worden. De vertraagde productie van de hardware kan bevoorradingsproblemen ondervinden, waardoor Microsoft en Sony hun targets niet halen.”

Dat analisten met een dergelijke voorspelling komen, hoeft trouwens niet te verrassen. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 31.000 besmettingen bekend, met meer dan 600 fatale slachtoffers. De Chinese overheid roept haar burgers dan ook op om thuis te blijven om de verdere verspreiding in te dijken. Dat grote sectoren van de industrie er stil liggen, is meer dan logisch.

Niet enkel hardware, maar ook games lopen vertraging op. Zo liet Nintendo weten dat de nieuwe Animal Crossing Nintendo Switch vertraging heeft opgelopen en ook Private Division kondigde aan dat The Outer Worlds voor Nintendo Switch wordt uitgesteld door het virus. Bereid je dus voor dat we pas in 2021 aan de slag kunnen met de PS5 en Xbox Series X.

 

Een reactie achterlaten