fbpx

PlayStation exclusive Horizon Forbidden West schuift door naar 2022

horizon forbidden west

Geen verse gameplay of nieuwe details van Horizon Forbidden West tijdens de openingsshow van Gamescom. We kregen we wel een releasedatum. Helaas zullen we de game dit jaar niet meer zien, want ontwikkelaar Guerrilla Games heeft de moeilijke beslissing genomen om de titel door te schuiven naar begin 2022.

In een video vertelt game director Mathijs de Jonge dat wegens de lastige werkomstandigheden die gepaard gaan met corona een release dit najaar onhaalbaar was. Horizon Forbidden West verschijnt op 18 februari 2022. Eigenlijk hadden we niet anders verwacht. En eerlijk? Beter een latere release dan een bugfest van een game.


In de video en ook via PlayStation Blog spreekt de Jonge in ieder geval zijn dank uit voor de immense steun. De studio is er zich van dat de community de reis van Aloy wil verderzetten. Al getuigen de talrijke artworks en in-game foto’s dat de PlayStation-community Aloy in haar hart heeft gesloten. Een beetje langer wachten zal dus lukken.

Horizon Forbidden West verschijnt zowel voor PS4 als PS5. De PS5 gameplay die Sony in mei deelde zag er alvast bijzonder indrukwekkend uit.

Een reactie achterlaten