fbpx

Next-gen PlayStation VR wordt draadloos, kost 250 dollar

Nieuwe patenten van Sony’s next-gen technologie blijven aan het licht komen. Eerder lekten al verscheidene details over de backwards compatibility van de PlayStation 5. Nu is de next-gen PlayStation VR headset aan de beurt. En als we de documenten mogen geloven, wordt dat een beest.

Zo ondersteunt de headset volgens de ingediende patenten zowel Eye & Head Tracking, wat zorgt voor een betere representatie van waar de speler zich te allen tijde bevindt in de virtuele spelwereld. Ook de resolutie wordt een stuk beter, want het document verklapt een dimensie van 560 x 1,440 pixels met een refresh rate van 120Hz. Tel daarbij nog een field of view van zo’n 220 graden en het is duidelijk dat Sony indruk wil maken.


Coolste nieuwigheid is dat je geen zooitje meer hebt met kabels. De next-gen PlayStation VR zou draadloos worden en de batterij heeft een levensduur van ongeveer 5 uur. Via een third party developer zouden ook documenten gelekt zijn waarin naast de tech specs, ook een richtprijs wordt gegeven: de nieuwe PlayStation VR lanceert samen met de PS5 en zou 250 dollar kosten.

Uiteraard is er niets officieel bevestigd door Sony zelf, dus neem deze info nog even met een korreltje zout. Dat gezegd zijnde, blijven het wel indrukwekkende specs. Tel daarbij nog de handschoen met haptische feedback en Sony kan wel eens de interessantste VR set-up hebben van de volgende generatie.

REACTIES (1)

  1. Geen kabels meer? I’m in!

Een reactie achterlaten