fbpx

‘Hogwarts Legacy lanceert mogelijk niet voor 2023’

Hogwarts legacy

De aankomende Harry Potter RPG, Hogwarts Legacy, ligt mogelijk niet voor 2023 in de rekken. Dat heeft voormalig IGN journalist Colin Moriarty gedeeld via zijn nieuwe podcast op Patreon.

Tijdens zijn podcast vermeldde hij het nieuws toen zijn medepresentator de game ter discussie bracht. Moriarty liet weten dat zijn bronnen hem vertelden dat de game dit jaar niet meer zal verschijnen. Volgens zijn bronnen is de ontwikkeling van de game ‘in some sorts of trouble’. Wat niet hoopgevend klinkt.


Moriarty ging er niet verder op in, al is het een tijdje geleden dat we de game nog in actie zagen. De game stond aanvankelijk gepland voor release in het voorjaar van 2021, maar werd vlak voor release uitgesteld met een jaar. Hogwarts Legacy staat momenteel gepland voor release in 2022.

Opvallend is wel dat deze nieuwe informatie tegenstrijdig is met een lek van vorige week. Toen liet bekende leaker AccountNGT immers vallen dat de game min of meer op schema kon blijven, omdat ontwikkelaar Avalanche Software enorm veel hulp gekregen had van een andere Britse ontwikkelaar Sumo Digital Studios. De releasedatum zou zelfs vroeger vallen dan verwacht en heel binnenkort worden aangekondigd.

De enige officiële info die wij hebben: in november liet General Manager van Warner Bros. in een interview optekenen dat er twee grote releases gepland stonden voor 2022: de film Fantastic Beasts 3 die vanaf 8 april in de zalen draait en de game Hogwarts Legacy. De game zou volgen na de film, al was niet duidelijk in welk tijdsbestek

Hopelijk komt Warner Bros. snel met nieuwe info en beelden naar buiten.

Een reactie achterlaten