fbpx

Grafische kaart en processor van PS5 bekendgemaakt

PS5 backwards compatibility

Het Japanse magazine Famitsu heeft op zijn website meer details gelost over de interne hardware van de PlayStation 5. Zo beweert het magazine dat Sony resoluut kiest voor AMD wat betreft de processor en de grafische kaart. De PS5 zou volgens tech analisten tot 7 keer krachtiger zijn dan de huidige PS4.

Volgens Famitsu heeft Sony voor de x86-64-AMD Ryzen ‘Zen2’ met 8 cores/16 threads gekozen. De beelden die de console op je scherm tovert, worden mogelijk gemaakt door een AMD Radeon RDNA GPU. Al is niet duidelijk welk specifiek model.


De nieuwe hardware zorgt er volgens Famitsu voor dat de PS5 een 8K-resolutie kan ondersteunen. Daarbovenop zou de console geen problemen hebben met Ray Tracing, een nieuwe belichtingstechniek die reflecties, lichtweerkaatsingen en meer nog realistischer maakt.

Door de krachtige hardware zullen PS5-games er niet alleen beter uitzien, ook de framerate zal een stuk hoger liggen dan op de PS4 en developers zullen geavanceerde physics in hun game kunnen integreren. En dankzij de SSD kan data-overdracht stukken sneller waardoor laadtijden bijzonder kort worden of zelfs helemaal verdwijnen.

Verder bevestigt Famitsu dat de multicore processor van de PS5 ook backwards compatibility mogelijk maakt. Dankzij de processor kan de PS5 gemakkelijk de PS4-hardware nabootsen en zo PS4-games afspelen. Over games van oudere PlayStation-consoles vermeld Famitsu niets.

Tijdens de onthulling van de releasedatum heeft Sony nog meer details bekendgemaakt. Wie haalt de PS5 eind 2020 meteen in huis?

REACTIES (4)

  1. Lesley

    Ik ben van plan om hem gelijk te halen als het prijskaartje goed te doen is, ben erg benieuwd hoe de ssd functioneert ivm games etc.

  2. Steven

    Ray tracing op de ps5 zal wel niet veel voorstellen aangezien mijn videokaart rtx 2080 super van €900 al moeite heeft met Ray tracing ik zit net op de 60fps Met ultra Ray tracing aan

  3. Ray tracing is niets nieuw.

  4. Henk P

    Het is wel nieuw op console niveau, zeker als t voor minder is dan 700,-. Zoals gezegd kan een grafische kaart voor dat geld het niet eens extreem goed, maar wel netjes doen. Dus ben benieuwd. Het is dus niet dat de x360 het al deed, dan is t wel oud nieuws idd

Een reactie achterlaten