fbpx

Gerucht: ‘PS5 heeft moeite met native 4K-resolutie’

PS5 1

Via Twitter is een nieuw gerucht opgedoken dat de Xbox Series X net iets veelbelovender maakt op hardwarevlak dan de PlayStation 5. Zo zou volgens een insider de PS5 moeite hebben om games af te spelen in native 4K. Bovendien zou Sony’s console ook een stuk duurder worden dan die van Microsoft.

Het gerucht kwam tot bij ons via AestheticGamer die al eerder alle details van Resident Evil 8 correct lekte. Zo kreeg de klokkenluider van tal van studio’s te horen dat de PS5 niet stabiel kan renderen in 4K. Het is goed mogelijk dat de console voor specifieke titels gebruik zal maken van checkerboard 4K. Waarbij het toestel dus een 1440-resolutie upscalet naar 4K.


Opvallend is dat AestheticGamer erbij vermeldt dat de problemen zich niet voordoen op Xbox Series X. Al is die console wel krachtiger dan de PS5, puur op basis van hardware. Check hieronder de tweets van de man.

Uiteraard kan het ook een kwestie zijn van optimalisatie. Zo is de PS5 een nagelnieuwe console en zal het wat tijd vergen om games te optimaliseren voor de hardware. Hoe dan ook blijft het opvallende info.

Voor jou een reden om over te lopen naar de Xbox Series X of niet? Laat het ons weten!

REACTIES (1)

  1. HSwinnie

    Is al bevestigd dat het fake is. Persoon is verwijderd van resetera. Had dit gerucht gemaakt door de slechte PR van xbox wat de conversatie te “eenzijdig” maakte.

Een reactie achterlaten