fbpx

Geen Pokémon Go voor klanten Proximus

Sinds deze ochtend kunnen klanten van de internet- en telefoonmaatschappij Proximus geen Pokémon Go meer spelen via hun mobiele internetverbinding. Wie via 3G of 4G de game probeert op te starten, krijgt een melding dat het inloggen niet lukt. Proximus dat net een Pokémon Go-promoactie heeft lopen bevestigt dat zijn klanten geen toegang meer hebben tot de Pokémon Go-servers. De reden is voorlopig nog onbekend.

Waarom alle Proximus-gebruikers geband zijn is nog onduidelijk. Maar op Reddit beweert één persoon de oorzaak te kennen. Reddit-gebruiker Mewtwo_captured zou de man zijn achter Fastpokémap, een website die alle Pokémon in kaart brengt en beweert gisteren verschillende tests hebben uitgevoerd via het Proximus-netwerk. Ontwikkelaar Niantic die sinds kort de strijd heeft aangebonden met dergelijke websites zou daarom het Proximus netwerk tijdelijk geblokkeerd hebben.


Of dit verhaal klopt, kan en wil Niantic niet bevestigen. Wanneer de ban wordt opgeheven is ook niet geweten.

14037673_10208663905607676_809463139_o

 

REACTIES (1)

  1. StraightOuttaBelgium

    Ben sinds kort zelf geen Proximus gebruiker meer ben deze voormiddag met iemand pokemons gaan vangen die wel bij Proximus zat en die kon gewoon spelen.
    Ik weet niet van waar jullie deze info hebben, maar kloppen doet het dus niet….

Een reactie achterlaten