fbpx

Gamesector reageert kwaad op sluiting van Bethesda studio’s

Arkane Tango Xbox

Nu Microsoft de sluiting van maar liefst vier Bethesda studio’s heeft aankondigd, gaat een schokgolf door de hele gamesector. Talloze studiohoofden en ontwikkelaars reageren kwaad en verbolgen op de situatie. Heel wat talent wordt nu op straat gezet om zich te kunnen focussen op winstgevende blockbustergames.

Bij de overname van Bethesda in 2020 beloofde Microsoft dat de game-industrie er beter zou van worden. En dat vertaalt zich nu in sluitingen en ontslagen. Vanuit Bethesda zelf komen dan ook veel boze reacties.


Zo is Dinga Bakaba, de baas van Arkane Lyon, behoorlijk scherp en uit hij kritiek op het management van Microsoft. In een follow-up tweet noemt hij de sluiting van zusterstudio Arkane Austin zelfs ‘een verdomde messteek’.

Ook Alistair Hatch, de Regional Director voor Noord-, Oost- en Zuid-Europa van Bethesda, laat van zich horen:

Adam Boyes, de co-CEO van de onafhankelijke Iron Galaxy Studios (Killer Instinct), geeft Microsoft een welverdiende veeg uit de pan. Hij deelde geen woorden, maar post wel een oude screenshot:

En dan is er nog Thomas Mahler, grote baas bij Moon Studios (No Rest for the Wicked). Met zijn statement maakt hij duidelijk dat hij absoluut geen fan is van consolidatie in de gamesector en blij is dat zijn studio onafhankelijk is gebleven:

Ook andere gebruikers uitten scherpe kritiek op Microsoft, waaronder Klobrille:

Een reactie achterlaten