fbpx

Microsoft doekt verschillende Bethesda studio’s op

Xbox bethesda

Microsoft heeft aangekondigd dat het vier gamestudio’s van Bethesda opdoekt. Zo trekt Microsoft de stekker uit Arkane Austin, Tango Gameworks, Alpha Dog Studios en Roundhouse Games. Door de herstructureringen wil de uitgever zich beter kunnen focussen op grotere blockbustergames.

In een interne mail (via IGN) licht het hoofd van Xbox Game Studios Matt Booty de herstructurering toe. Microsoft voert heel wat studio’s en projecten af om zich te kunnen concentreren op ‘big impact games’. En ook om het portfolio van Bethesda te voorzien van blockbustergames.


Tango Gameworks is allicht de bekendste studio die dicht gaat. Het was ook de enige Japanse ontwikkelaar in de stal van Bethesda. De studio die opgericht werd door Resident Evil-bedenker Shinji Mikami werd bekend met titels als The Evil Within, Ghostwire Tokyo en Hi-Fi Rush.

Ook ontwikkelaar Arkane Austin sluit voorgoed. De zusterstudio van Arkane Lyon(Dishonored, Death Loop), was vooral bekend om Prey en de geflopte vampierenshooter Redfall.

Alpha Dog Studios was dan weer vooral bekend om zijn mobiele portfolio en dan vooral de mobile game Mighty Doom. De service voor die titel wordt op 7 augustus stopgezet.

Ontwikkelaar Roundhouse Games had nog geen titel uitgebracht, maar bood wel ondersteuning bij talloze recente launches. Het team wordt volledig opgenomen in Zenimax Online Studios, waar het zal werken aan The Elder Scrolls Online.

Opnieuw een donkere dag voor Microsoft dus, want eerder dit jaar kondigde de uitgever ook al 1900 ontslagen aan verspreid over Xbox, Bethesda en Activision Blizzard.

De gamesector reageert alvast verslagen op nog meer sluitingen in de industrie. Zelfs binnen Microsoft en Bethesda werd hard gereageerd op de beslissing van Microsoft.

Bethesda

Een reactie achterlaten