fbpx

Final Fantasy 16 wordt PS5 timed exclusive

FF16

Sony heeft opnieuw goede zaakjes gedaan met Square Enix. Zo blijkt Final Fantasy XVI een timed-exclusive op PlayStation 5 voor zes maanden, vanaf zijn release volgende zomer. Allicht verschijnt de game na die zes maanden ook op pc, zoals Final Fantasy VII Remake Intergrade.

Het nieuws raakte bekend via een nieuwe trailer van Sony, die de PlayStation-ervaring in de kijker zet. Onder de beelden van Final Fantasy XVI, lezen we de disclaimer: ‘Final Fantasy XVI verwacht in zomer 2023. PS5 exclusive voor 6 maanden’. Hoewel de titel enkel voor PS5 aangekondigd is, volgt een pc-versie allicht in 2024.


Opvallend is dat een pc-versie wel vermeld werd in de oorspronkelijke onthullingstrailer uit 2020, al werd die verwijzing later verwijderd. Ook liet Square Enix toen verstaan dat het nog geen informatie had over andere platformen. Gezien de tijdelijke exclusiviteit slechts geldt voor 6 maanden, gokken wij dat die pc-versie dus helemaal goed komt.

De effectieve releasedatum voor de game wordt trouwens nog dit jaar onthuld. Wij gokken tijdens de Game Awards begin december.

Een reactie achterlaten