fbpx

Releasedatum Final Fantasy 16 wordt nog dit jaar onthuld

FFXVI

De ontwikkeling van Final Fantasy 16 is voor 95% afgerond. Dat onthulde regisseur Hiroshi Takai in een gloednieuw interview met het Japanse gameblad Famitsu. Als resultaat zou de releasedatum van de game nog dit jaar onthuld worden.

Op dit moment wordt de game bij Square Enix getest ‘om de ruwe kantjes eruit te halen, maar ook performance en rendering fouten op te sporen’. Eenmaal dat opgelost is, worden de bugs aangepakt. Zoals reeds bekendgemaakt, staat de game gepland voor zomer 2023, al kan het voorlopig niet specifieker.


Toch komt ook een precieze datum eraan. Zo liet producent Naoki Yoshida weten dat er meer info volgt voor het einde van het jaar. Op dat moment ‘kunnen we allicht de releasedatum onthullen’.In een nieuw interview met 4gamer.net loste Yoshida meer details. Zo gaf hij prijs dat er dit jaar nog een verse trailer volgt die de releasedatum zal onthullen.

Ook regisseur Takai verklapte nog wat over de gameplay. Zo vertelde hij dat spelers na hun eerste playthrough de game opnieuw kunnen starten met alle ontgrendelde vaardigheden en uitrusting. Ook het level van hoofdpersonage Clive blijft behouden en de kracht van vijanden wordt mee aangepast. Klinkt verdacht veel als een New Game+, niet?

Trouwens: wie meteen voor een stevige uitdaging wil gaan, kan kiezen uit verschillende moeilijkheidsgraden. Zo is er uiteraard een ‘Story Focus’, maar wordt er ook een dodelijke moeilijkheidsgraad voorzien.

Onze gok? Die nieuwe trailer met releasedatum gaat live tijdens The Game Awards. Tenzij Sony op voorhand nog een State of Play organiseert.

Een reactie achterlaten