fbpx

Fans niet blij met ‘dik gezicht’ van Aloy in Horizon Forbidden West

horizon comparison

Sinds de gameplay reveal van Horizon Forbidden West vloeide er al een hoop inkt over de game. Niet alleen over hoe indrukwekkend mooi de game is, maar ook vaak over het uiterlijk van hoofdpersonage Aloy. Haar gezicht is volgens velen ietwat voller dan in de vorige game en dat schiet bij veel gamers in het verkeerde keelgat.

Eerlijk gezegd hadden wij nooit verwacht een artikel te schrijven over fatshaming van een virtueel personage… maar hier zijn we dan. En de kritieken gaan behoorlijk ver. Sommige spelers slingeren scheldwoorden naar Aloy’s hoofd. Anderen maken er memes van. Hier en daar wordt het gezicht van de heldin met filters bewerkt om het nog corpulenter te maken (check de afbeelding hieronder).


Ook ontwikkelaar Guerrilla Games krijgt ervan langs. Sommigen vragen zich openlijk af of de studio niets geleerd heeft van de reactie op andere games. Ongetwijfeld een uithaal naar The Last of Us 2, dat bijzonder veel kritiek kreeg voor het uiterlijk van Abby.

We snappen dat veel gamers liever de perfecte maten zien, maar kritiek op de ietwat meer uitgesproken wangen van een vrouwelijk personage is toch een brug te ver. Bovendien zou je kunnen stellen dat Aloy gewoon enkele coronakilo’s erbij heeft gepakt…

Nu goed, allicht komen de klachten van een absolute – maar zeer vocale – minderheid. Benieuwd of Guerrilla Games hier op zal reageren.

Aloy cheeks

Een reactie achterlaten