fbpx

Dit zijn de meest winstgevende games in 2024

games winstgevend 2024

Dat de gamesector het – ondanks de herstructureringen en ontslagen – nog steeds ontzettend goed doet, hoeft niet te verrassen. Het Nederlandse databedrijf Newzoo deed onderzoek naar de meest lucratieve games in 2024 en dat brengt verrassende resultaten op.

Zowel de verkoop van games als als inkomsten van live-service games werden opgenomen in het onderzoek. Het bedrijf verzamelde de cijfers voor de grootste westerse regio’s: Amerika, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië.


Newzoo maakt daarbij een interessante onderverdeling. Eerst krijgen we een algemeen overzicht van de meest winstgevende games in 2024, ongeacht of ze in 2024 gelanceerd zijn of niet:

  1. Fortnite
  2. EA FC 24
  3. Helldivers 2
  4. Call of Duty: Modern Warfare 3
  5. NBA 2K24

Grote winnaar in het algemene overzicht is Fortnite, dat zelfs jaren na release nog steeds de meeste dollars binnenrijft. EA Sports FC, de spirituele opvolger van de FIFA games, staat op de tweede plaats. De top-3 wordt dan weer afgesloten door Helldivers 2. Indrukwekkend, gezien die game ook pas in 2024 verscheen.

Als we dan gaan kijken naar het overzicht van games die in 2024 verschenen zijn, staat Helldivers 2 zelfs op de eerste plaats. Niet verrassend, gezien de game ontzettend populair is op PS5 en pc. De tweede plaats is opvallend genoeg voor Dragon’s Dogma 2, een singleplayer game. En ten slotte sluit de top-3 af met Palworld.

  1. Helldivers 2
  2. Dragon’s Dogma 2
  3. Palworld
  4. Call of Duty: Modern Warfare 3
  5. Persona 3 Reload

De volledige top-10 voor beide overzichten vind je hieronder. Frappant genoeg staan er ook games in als Suicide Squad: Kill the Justice League en Skull and Bones, ondanks de slechte reviews voor die games. Wat vind jij van het overzicht?

Newzoo results 1

Newzoo results 2

Een reactie achterlaten