fbpx

Diablo Immortal haalt 24 miljoen dollar binnen tijdens eerste 2 weken

Diablo immortal 2

Activision Blizzard heeft ondanks de stromen kritiek op Diablo Immortal ondertussen zo’n 24 miljoen dollar binnengeharkt met microtransacties in de mobile game. 24 miljoen dollar op amper 2 weekjes tijd? Dat is niet niks.

De cijfers komen niet officieel van Activision Blizzard, maar van AppMagic dat microtransacties van mobile games en apps trackt. Volgens hun data werd de free-to-play game al meer dan 5 miljoen keer gedownload en bracht het al 24 miljoen dollar op via de app stores.


De VS is meteen verantwoordelijk voor het grootste deel: Amerikaanse spelers hebben zo’n 43% van de microtransacties. Op de tweede plaats staat Zuid-Korea dat zo’n 23% van alle microtransacties voor zijn rekening neemt.

De bedragen komen bijvoorbeeld niet in de buurt van een Pokémon Go dat de eerste 2 weken zo’n 207 miljoen dollar binnenhaalde. Al is 24 miljoen dollar natuurlijk niet min.

Activision Blizzard wordt online hard aangepakt omwille van de vele microtransacties en lootboxes in de game. Zo zou je maar liefst 110.000 dollar moeten spenderen wil je alle cosmetics voor je personage vrijspelen.

Diablo Immortal verschijnt niet in België en Nederland omdat lootcrates hier gezien worden als een vorm van gokspel en die zijn bij wet verboden voor minderjarigen.

Een reactie achterlaten