fbpx

Personage volledig upgraden in Diablo Immortal kost $100.000

diablo immortal 1

Vorige week raakte bekend dat Diablo Immortal niet in België en Nederland zou verschijnen wegens de wetgeving rondom loot boxes. Dat blijkt uiteindelijk niet zo’n gemis. Op verschillende online fora regent het nu klachten over peperdure microtransacties in de mobiele game.

Een personage volledig upgraden met high-end gear kost je meer dan 100.000 dollar. De jongens van YouTube-kanaal Bellular News deden de berekeningen en kwamen tot de onthutsende vaststelling. Volgens het kanaal liggen de zogenaamde Legendary Gems aan de basis van de problematiek. Samen met normale uitrusting en ook XP vormen ze de drie wijzes waarop je personages kan upgraden.


Helaas zitten die Legendary Gems en Legendary Gear verstopt achter een paywall. De digitale edelsteentjes verkrijgen via natuurlijke progressie zit er niet in – het zou jaren duren om de Legendary Gear te verzamelen – dus ben je verplicht loot crates aan te schaffen om zo de coolste cosmetische uitrusting bijeen te scharrelen. En dat kost je in totaal meer dan 100.000 dollar.

Gefrustreerde spelers grappen op internet fora dat een bankkaart het sterkte wapens in de game is. Of dat je best een nier verkoopt om de beste gear voor je personage in huis te halen. Geen goede reclame voor Activision Blizzard dus en het regent klachten van gamers.

Activision Blizzard brengt de mobiele game niet uit in België en Nederland vanwege de wetgeving rond kansspelen en gokken. Die verbiedt het aanbieden van lootboxes in videogames. Misschien toch niet zo’n slechte zaak dan?

Een reactie achterlaten