fbpx

Diablo Immortal lanceert niet in België en Nederlands wegens lootboxen

diablo immortal

Wie had gehoopt Diablo Immortal binnenkort op zijn smartphone te spelen, mag die hoop weer opbergen. De mobiele versie van de legendarische RPG-serie komt niet naar België en Nederland omdat er loot boxes in de game zitten. En die zijn hier bij wet verboden.

Opvallend is wel dat de preregistratie via de Apple en Play Store voor de open beta van de game tijdelijk geopend was voor Belgische en Nederlandse spelers. Uiteraard was het geen liedje van lange duur, want de optie werd snel verwijderd.


De communicatiemanager van Activision-Blizzard Benelux bevestigde niet veel later dat Diablo Immortal niet verkrijgbaar zal zijn in onze regio. De game bevat loot boxes en dat is verboden door de wetgeving over kansspellen en gokken.

Ook op het subreddit van de Diablo Immortal werd de boodschap al verspreid. ‘Tenzij het loot box beleid in beide landen worden aangepast, zal Diablo Immortal niet verschijnen in België en Nederland’, zei een Blizzard werknemer. Ook waarschuwde hij om de game niet te downloaden via een vpn. Dat zou immers kunnen resulteren in een ban.

Of we de mobile Diablo-game ooit te spelen krijgen? Als het van Activision Blizzard afhangt niet. Eerlijk gezegd kiest de uitgever het goedkope pad door de game gewoonweg niet uit te brengen. Het bedrijf zou immers ook het loot box mechanisme kunnen aanpassen voor onze regio’s. Al zal dat te veel ontwikkelingskosten met zich meebrengen.

Een reactie achterlaten