fbpx

“Nieuwe Xbox console komt in 2026 met Call of Duty als launchgame”

Xbox 2026 call of duty

Microsoft mikt op eind 2026 om zijn nieuwe Xbox-console te lanceren en Call of Duty zou hierbij een belangrijke rol spelen. De shooter zou een launchgame worden voor de volgende Xbox-console.

Het nieuws komt van de betrouwbare leakers TheGhostofHope en Call of Duty-kanaal CharlieINTEL. Beide kanalen zouden de informatie hebben van bronnen binnen Activision die nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van Call of Duty.


Volgens hun informatie wil Microsoft de volgende Xbox-console eind 2026 lanceren, samen met een Call of Duty game. Niemand minder dan Infinity Ward is bezig met de ontwikkeling ervan.

Dit nieuws is niet officieel bevestigd, al klinkt het bijzonder aannemelijk. Eerder liet Microsoft al weten dat het werkt aan de volgende Xbox-hardware en dat het de grootste technische sprong voorwaarts ooit wordt.

Microsoft wil ook zo snel mogelijk het tij keren. Terwijl de PS5 nog steeds vlot verkoopt, kampt Xbox met een tegenvallende consoleverkoop en een stagnerend aantal Game Pass-abonnees. Door de nieuwe console sneller in de markt te zetten dan Sony, zou Xbox een voorsprong krijgen op de PS6.

De uitgever wil daarbovenop ook maximaal de Call of Duty-franchise inzetten die het samen met uitgever Activision kocht voor 70 miljard dollar.

Een reactie achterlaten