fbpx

Diablo Immortal brengt meer dan $1 miljoen per dag op

Diablo immortal

Blizzard Entertainment doet gouden zaakjes met Diablo Immortal. Zo brengt de mobile game wereldwijd meer dan 1 miljoen dollar per dag op, ondanks alle kritiek op de microtransacties.

Volgens de data van AppMagic zou de mobile game, na de release van de titel een maand geleden, een vaste stroom aan inkomsten genereren. Na de launch bracht Diablo Immortal recordinkomsten binnen met zo’n 24 miljoen dollar in slechts 2 weken. En hoewel de negatieve kritiek rond de game blijft bestaan, brengt de game nu zo’n 1 miljoen dollar per dag op.


Niet verrassend, gezien Diablo Immortal bij launch zo’n 10 miljoen keer gedownload werd. Al hangt de game natuurlijk ook sterk af van zijn microtransacties. Iets waar de titel bakken kritiek voor kreeg bij de launch. Zo staat de user score (via Metacritic) voor de titel sinds kort op 0,2/10. Al zal Blizzard er niet wakker van liggen met dergelijke inkomsten.

Door de aanwezigheid van lootboxen kan je de game in Benelux niet downloaden. Die lootboxen worden door wet als gokken beschouwd en zijn dus verboden onder de 18 jaar. Daarom heeft Activision Blizzard ervoor gekozen de game hier niet uit te brengen.

Of dat een slechte zaak is, valt natuurlijk te betwijfelen. Wie zijn hoofdpersonage volledig wil uitrusten met de beste gear, moet immers meer dan 100.000 dollar er voor over hebben.

Een reactie achterlaten