fbpx

Deathloop en Ghostwire: Tokyo blijven timed PS5-exclusives

Deathloop Ghostwire

Het nieuws dat Microsoft uitgever Bethesda heeft gekocht voor 7.5 miljard dollar, sloeg in als een bom. Meteen rees de vraag of alle toekomstige Bethesda-games voortaan enkel op Xbox en pc zullen verschijnen. Volgens Microsoft is dat niet het geval en zullen alle titels individueel bekeken worden. Voor Deathloop en Ghostwire: Tokyo verandert er alvast weinig: beide titels blijven timed PS5 exclusives.

Het nieuws werd bevestigd door de grote baas van Xbox zelf. Zo zei Phil Spencer dat Microsoft de tijdelijke PS5-exclusiviteit van beide games wil bewaren. Hoelang die exclusiviteit duurt, is niet bekend. Op welke platformen toekomstige Bethesda-games zullen verschijnen, zal de uitgever per titel bekijken.


In ieder geval is het zo dat alle games van Bethesda verkrijgbaar zullen zijn via Xbox Game Pass vanaf launch. De overname van Bethesda kadert dan ook in het plan om de Game Pass-formule steeds verder uit te bouwen. En dat zal voor velen een sterk argument zijn om een Xbox Series X in huis te halen.

Een reactie achterlaten