fbpx

Microsoft koopt Bethesda Softworks voor 7.5 miljard dollar

xbox bethesda

Microsoft heeft zonet aangekondigd dat het ZeniMax Media heeft opgekocht, het moederbedrijf van uitgever Bethesda. Daaronder vallen de gamestudio’s van zowel Doom, Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, Dishonored en veel meer. Microsoft kocht de hele zwik op voor maar liefst 7.5 miljard dollar.

Microsoft maakt het nieuws bekend in een blogpost op de Xbox website. Daarin verwelkomt Xbox-baas Phil Spencer ZeniMax Media en diens vele gamestudio’s. Alle franchises komen nu in handen van Microsoft en dat zijn er heel wat: The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, Doom, Dishonored, Prey, Quake, The Evil Within en nog meer… Ook toekomstige titels zoals Starfield vallen onder de deal.


Met de toevoeging van Bethesda groeit Microsoft van 15 naar 23 creatieve studio’s en voegt het de franchises van Bethesda toe aan Xbox Game Pass. Microsoft wil alle toekomstige games van Bethesda naar Xbox Game Pass brengen op dezelfde dag dat ze op Xbox of pc worden gelanceerd.

Bethesda kondigt op zijn beurt het nieuws aan op zijn website en plakt er meteen een prijs op: Microsoft heeft maar liefst 7.5 miljard dollar cash neergeteld voor de uitgever. Of dit ook betekent dat alle Bethesda-games voortaan enkel op Microsoft-platformen zullen verschijnen, is niet bekend. Deathloop en Tokyo GhostWire stonden gepland als PS5 exclusives.

We houden je op de hoogte.

REACTIES (2)

  1. Damadtree

    Microsoft ging toch de concurrentie niet aangaan met Sony (die toevallig meer en betere exclusives heeft)? So much for that..

Een reactie achterlaten