fbpx

Death Stranding: Director’s Cut wordt PS5 exclusive

death stranding PS5

Het Amerikaanse Entertainment Software Ratings Board (ESRB) heeft Death Stranding: Director’s Cut van een rating voorzien. Opvallend is dat alleen een PS5-versie wordt vermeld. Zoals Final Fantasy VII Remake Intergrade gaat het dus om een next-gen uitbreiding op de originele game, die exclusief verschijnt voor PS5.

Tijdens E3 2021 liet Hideo Kojima al verstaan dat de volledige onthulling van de game pas over enkele weken plaatsvindt. En gezien de game al een rating ontvangen heeft, wordt van uitgegaan de launch niet meer zo veraf zijn.


Verder dan de PS5-exclusiviteit, geeft de rating niet veel prijs. Je kan dus ongeveer hetzelfde verwachten als in de originele release. Het keuringsorgaan heeft het over bloed, intens geweld, gedeeltelijke naaktheid en schuttaal. Al lijkt de beschrijving van de ESRB ook te verwijzen naar nieuwe stealth mechanismen. Zo zou je vijanden kunnen uitschakelen met stealth takedowns.

Het lijkt er dus op dat we misschien een portie Metal Gear Solid in Death Stranding zullen krijgen. Hopelijk krijgen we de eerste gameplay te zien tijdens die State of Play op 8 juli.

Een reactie achterlaten