fbpx

De opvolger van de Xbox One heet Anaconda

De Xbox-divisie van Microsoft maakt zich volop klaar voor de toekomst. Nadat de de uitgever verscheidene studio’s opkocht, werkt het bedrijf ook al hard aan de volgende Xbox-consoles. Wat zeggen we? Drie nieuwe Xbox-consoles!

Volgens de nieuws-outlet werkt Microsoft aan twee consoles. De opvolger van de Xbox One  heet Anaconda en is de sterkste van de twee. Het toestel bevat een sterkere processor en grafische kaart van AMD. De console zou zelfs een SSD opslaggeheugen hebben om laadtijden in te korten. Natuurlijk gaat zo’n beest gepaard met een hoog prijskaartje, dus richt de Anaconda zich vooral op hardcore gamers.


Daarnaast heeft Microsoft plannen voor een minder sterke console met de codenaam Lockhart. Dat toestel zal iets goedkoper zijn. Verrassend genoeg zou de console minstens even krachtig zijn als de huidige Xbox One X, al doet-ie ook dienst als een soort van streaming box voor de xCloud Streaming Service. Althans, als de populariteit van de dienst groot genoeg is. Zowel de Anaconda als de Lockhart bevatten nog een disc drive. Microsoft wil duidelijk geen overhaaste beslissing nemen.

Microsoft heeft wel plannen voor nog een nieuwe console. Zoals we jullie al verteld hebben, brengt Microsoft in het voorjaar van 2019 namelijk een Xbox One S zonder disc drive uit. Allicht om de digitale bibliotheek van de Game Pass harder te pushen. Wie wil overstappen naar volledig digitale games, kan zijn fysieke discs daarbij omruilen voor digitale codes.

Microsoft heeft dus drie consoles in de maak. Op welke zitten jullie te wachten?

Een reactie achterlaten