fbpx

Microsoft haalt Obsidian en InXile Entertainment binnen

Dat Microsoft zijn zinnen gezet had op Obsidian Entertainment was al bekend, maar afgelopen weekend heeft de uitgever bekendgemaakt dat-ie de ontwikkelaar van Fallout: New Vegas inderdaad gekocht heeft. Dat is trouwens niet de enige, want ook InXile Entertainment sluit zich aan bij Microsoft.

Obsidian Entertainment verwierf roem met Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords. Al brak de studio pas echt door met Fallout: New Vegas. En creëerde daarna ook nog het hilarische South Park: The Stick of Truth.


InXile Entertainment is waarschijnlijk iets minder bekend. De studio ontwikkelde vooral RPG’s voor pc, waaronder het uitstekende, maar brute Wasteland 2 en daarnaast ook Torment: Tides of Numenera. Momenteel werkt de studio aan Wasteland 3.

De first-party bibliotheek van Microsoft wordt daarmee weer een beetje groter. Op E3 kondigde de uitgever al aan dat het verschillende studio’s verworven heeft, waaronder Undead Labs, Playground Games, Ninja Theory en Compulsion Games. Als dat nu ook resulteert in meer exlcusieve games voor de Xbox One, zijn wij tevreden. Want die kan Microsoft gebruiken.

Een reactie achterlaten